De Jeugd is de Toekomst

Terwijl het Algemeen klassement van de Giro d’Italia ongetwijfeld dat is waar de meeste mensen in geïnteresseerd zijn, is het het waard om een oogje te houden op het Jonge Renners klassement. Jonge Renners zijn al de renners onder de leeftijd van vijfentwintig of met andere woorden, de Giro d’Italia en Tour de France winnaars van morgen. De Giro d’Italia van 2010 gaf ons een aantal erg interessante namen om in de gaten te houden. Natuurlijk de Australische Richie Porte, maar ook twee Nederlanders in derde en vierde positie: Bauke Mollema en Steven Kruijswijk.

Om met Porte te beginnen, hij won niet alleen het Jonge Rijders klassement met een tamelijk grote marge, hij eindigde ook als zevende in het Algemeen Klassement, en droeg de leiderstrui tijdens drie etappes. Zeggen dat je een oogje op hem moet houden is daarom een beetje overbodig: hij is al een zeer goede renner en dit was zijn laatste jaar als een “Jonge Rijder”.

Bauke Mollema eindigde derde in het Jonge Rijders klassement, twaalf minuten negentien seconden achter Porte en dit was zijn eerste Grande Tour wedstrijd. Mollema miste net de top tien in het Algemeen Klassement en aangezien hij nog een aantal jaren heeft voordat hij te oud is voor het Jonge Rijders klassement, is het zeker een understatement om te zeggen dat hij veelbelovend is.

Steven Kruijswijk eindigde dertig minuten en vijf seconden achter Porte. Afgelopen jaar won hij de U23 categorie van de Nederlandse nationale Wegrace, maar behalve dat heeft hij niet veel verdiensten. Dat wil zeggen, tot nu toe. Hij is een jaar jonger dan Mollema en hoewel hij niet zo veelbelovend is als Mollema of Porte, als vierde eindigen in het Jonge Rijders klassement in de Giro d’Italia is geen kleine prestatie.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.