Cadel Evans – de vooraf gestelde favoriet

Cadel Evans is, als je de gok-bedrijven mag geloven, de grote favoriet om de 2010 Giro d’Italia te winnen. Een overwinning voor de Australische wereldkampioen krijgt bijvoorbeeld een kans van 3,00 van Betsson. De vraag is, waarom wordt Evans als zo’n grote favoriet beschouwd? Hij heeft zeker goede resultaten behaald, met een derde plaats in de Vuelta a España en een eerste plaats in de Wereldkampioenschappen in 2009. Door de jaren heen is hij een paar keer goed geëindigd in de Grand Tours, maar tot nog toe zonder overwinning. Slechte ondersteuning van zijn team, Silence-Lotto, wordt vaak aangehaald als iets dat hem tegen hield en daarom is hij nu van team gewisseld naar BMC Racing. Hopelijk is dit het ontbrekende stukje voor Evans, die twee tweede plaatsen in Tour de France behaalde.

Dat Evans de potentie heeft om Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España te winnen is iets dat niet veel mensen betwijfelen en niemand zou erg verbaasd zijn als hij de 2010 editie won. Daarnaast wordt hij er niet jonger op en hoewel hij veel gewonnen heeft, wat hem tot één van de meest succesvolle Australische wielrenners ooit maakte, een Grand Tour winst ontbreekt hem nog steeds. Met een nieuw team achter hem zijn zijn kansen beter dan ooit.

Cadel Evans begon zijn carrière met mountainbiken en was erg succesvol in deze discipline, voordat hij in 2000 overstapte naar het wielrennen. Sindsdien is hij opgestoomd tot één van de meest succesvolle wielrenners van vandaag de dag.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.